Snelste rode kaart Jetro Willems geseponeerd

PHOTO_NEWS
De rode kaart die Jetro Willems gisterenavond kreeg in de wedstrijd van PSV tegen NAC Breda voor een vermeende fout op onze landgenoot Gill Swerts is geseponeerd. Dat heeft zijn club vandaag bekendgemaakt. De linksback kan vrijdag gewoon meedoen in het duel met AZ.

Willems werd door ref Kevin Blom al na 29 seconden van het veld gestuurd nadat hij kwam inglijden op Swerts. Hij kreeg hiervoor de snelste rode kaart ooit in de Nederlandse Eredivisie. Uit televisiebeelden bleek echter dat hij zijn tegenstander niet had geraakt. Blom gaf na afloop na het zien van de beelden toe dat hij geen rode kaart had moeten trekken.

Frisse god
"Ik moet met de billen bloot: dit was geen rode kaart". Op het veld had Blom nog resoluut naar zijn borstzak gegrepen. "Vanuit mijn positie was er geen twijfel mogelijk. Ik zag de noppen van Willems omhoog gaan en het leek of hij Swerts raakte. Toen die kermend van de pijn op de grond bleef liggen, dacht ik: ik zit goed, dit is rood." Toen Swerts na een korte blessurebehandeling echter gewoon weer het veld inliep, sloeg de twijfel toe bij Blom. "Ik hoop natuurlijk niet dat een speler de wedstrijd wordt uitgeschopt, maar naar mijn idee was Swerts keihard geraakt. Hij kwam echter al snel weer als een frisse god het veld in."

'Unfair'
Swerts beweerde dat hij was opgesprongen om de wilde tackle van Willems te ontwijken en zichzelf vervolgens blesseerde bij zijn val. "Ach, ik vind het vooral heel oncollegiaal", zo wees Blom met de beschuldigende vinger naar Swerts, die tijdens de rust was belaagd door woedende PSV'ers. "Zo moeten we toch niet met elkaar omgaan. Dit was heel oneerlijk en 'unfair' van hem. Ik hoop niet dat dit een trend gaat worden."

Geen matennaaier
Swerts zelf ontkende dat hij zijn tegenstander een rode kaart aangenaaid had. "Wat was er gebeurd als ik niet was opgesprongen? Dan had ik misschien wel iets gebroken", zei Swerts. "Ik beschermde mezelf door op te springen. Hij raakte me ook een beetje, daardoor kreeg ik zo'n zwieper. Ik ben bij die actie ook geblesseerd geraakt, daardoor moest ik in de tweede helft gewisseld worden. Ik weet niet of het rood was. Misschien waren een gele kaart en een waarschuwing meer op zijn plaats geweest. Maar een matennaaier? Dat ben ik niet."

ANP