Schitterende assist Lestienne leidt PSV voorbij Groningen (2-0)

Zijn debuut in de Eredivisie verliep door een fabuleus wonderhakje van ADO-doelman Martin Hansen in extremis nog in mineur (2-2), maar vandaag mocht Maxime Lestienne wel juichen in het shirt van Nederlands landskampioen PSV. 'Mad Max' zette al na zeven minuten uitblinker Luciano Narsingh op weg naar de belangrijke 1-0 met een schitterende assist. De vroege doelpuntenmaker bracht de schaapjes een kwartier voor tijd op het droge met de bevrijdende 2-0.

De 23-jarige Lestienne - in zijn sas met veel vrijheid op de flank - moet in Eindhoven sterkhouder en publiekslieveling Memphis Depay doen vergeten, die mag tegenwoordig het mooie weer maken bij Manchester United. Voor onze Lestienne gaat het trouwens in stijgende lijn: afgelopen dinsdag tegen ADO Den Haag mocht hij 80 minuten zijn ding doen, vandaag stond hij de volledige match tussen de lijnen. En met succes dus want met een splijtende pass door het centrum zette de ex-Bruggeling zijn ploegmaat Narsingh al vroeg op weg naar de knappe 1-0.

Kappelhof over de schreef
Groningen maakte weinig klaar en moest het dan maar hebben van veel inzet, op en over de schreef. Johan Kappelhof haalde de zeis boven om Guardado onder de graszoden te stoppen, het leverde hem gek genoeg slechts geel op. Na rust hetzelfde spelbeeld en de 'Lampjes' konden het een klein kwartier voor tijd helemaal afmaken via - wie anders dan - Narsingh. Een perfect schot in de verste hoek en boeken dicht voor de groen-witte bezoekers. De landskampioen zit aan 4 op 6, geen droomstart maar ook geen rampscenario.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS