Rutjes (ex-Mechelen en - Anderlecht) niet langer technisch directeur van NAC

Graeme Rutjes
PHOTO_NEWS Graeme Rutjes
Graeme Rutjes legt per direct zijn functie als technisch directeur van NAC Breda neer. Dat meldde de Nederlandse ereklasser deze avond op zijn website. De voormalige verdediger van KV Mechelen (1985-1990) en RSC Anderlecht (1990-1996) voelt naar eigen zeggen niet langer het nodigde draagvlak binnen de club om naar behoren te functioneren.

De in het Australische Sydney geboren Rutjes, dertien keer Nederlands international, werd in januari 2014 aangesteld als technisch directeur. Voor zijn periode bij NAC was hij onder meer commissaris bij Feyenoord. Bij NAC werd de 54-jarige Rutjes geconfronteerd met een slechte financiële situatie. Zo moest NAC in de afgelopen transferperiode eerst toestemming van de Nederlandse bond vragen voor de club spelers aan mocht trekken. Ook sportief gaat het NAC niet voor de wind. Met 15 punten uit 22 wedstrijden is NAC zeventiende en op één na laatste in de eredivisie.

"Ik heb altijd met veel toewijding geprobeerd de fijne scheidslijn tussen financiën en het samenstellen van een eredivisiewaardige selectie te bewandelen. NAC zit momenteel in een lastig parket, maar ik hoop dat dit team de capaciteiten heeft om handhaving in de eredivisie te bewerkstelligen", verklaarde Rutjens.