Ruim 80 Romasupporters uit Amsterdam geweerd

De Nederlandse politie staat klaar in de Oude Haven in Rotterdam voorafgaand de wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma.
ANP De Nederlandse politie staat klaar in de Oude Haven in Rotterdam voorafgaand de wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma.
Twee bussen met 83 Romasupporters zijn deze middag op basis van een noodbevel uit Amsterdam geweerd. Dat meldde een woordvoerder van de Nederlandse politie.

De politie kreeg een seintje van de marechaussee dat in de middag een vliegtuig was geland op Schiphol met de harde kern van supporters van de Italiaanse club. Twee bussen wilden naar Amsterdam rijden, maar werden op de snelweg tegengehouden. Burgemeester Eberhard van der Laan vaardigde een noodbevel uit, waarop de bussen onder politiebegeleiding naar een politiebureau in Rotterdam zijn gereden.

De fans hebben zich volgens de politie niet misdragen, maar waren niet welkom in Amsterdam. Tot kort voor het begin van de wedstrijd blijven de supporters op het bureau. Volgens de politie kan de veiligheid van de fans en van de mensen om hen heen niet worden gewaarborgd. De supporters mogen wel de wedstrijd in het stadion bijwonen.