Ron Vlaar verlengt contract tot 2018 bij AZ

ANP Pro Shots
De Nederlandse international Ron Vlaar (31) heeft zijn contract bij AZ met twee jaar verlengd, tot de zomer van 2018. Dat bevestigt het nummer vier uit de eredivisie op de clubwebsite.

De centrale verdediger keerde in oktober 2015 terug bij de club waarvoor hij in 2005 debuteerde. De contractloze Vlaar kreeg bij AZ de kans te revalideren van een knieoperatie en dat leidde al snel tot meer. 'Ron Beton' ging meetrainen, verdiende een verbintenis tot het einde van het seizoen en werd een vaste kracht in de ploeg van trainer John van den Brom (ex-Anderlecht). Met Vlaar als steunpilaar achterin werkte AZ zich op tot de vierde plaats in de eredivisie, goed voor een plek in de voorronde van de Europa League. De verdediger dwong bovendien weer een plek af in het Nederlands elftal, waarvoor hij al 32 keer uitkwam (1 goal).

"Ik ben er echt heel blij mee", zegt Vlaar, die ook voor Feyenoord (2006-2012) en Aston Villa (2012-2015) speelde. "Ik heb al eerder aangegeven dat ik het hartstikke naar mijn zin heb bij AZ. Ik ben lekker aan het voetballen en we hebben goede resultaten behaald, maar er is nog genoeg uitdaging, zowel individueel als met de ploeg. Dit contract is voor mij ook een stukje rust, waar ik goed bij gedij. Het totaalplaatje is belangrijk. We kunnen hier nog genoeg bereiken. Die ambitie moeten we uitstralen, dat probeer ik iedere dag te doen. Laten we er met zijn allen tegenaan gaan."