PSV, met scorende Lestienne, klopt Feyenoord met 3-1

ANP
PSV heeft de topper in Nederland tegen Feyenoord naar zich toe getrokken. De kampioen van vorig seizoen versloeg de rivaal uit Rotterdam met 3-1. Maxime Lestienne scoorde even voor rust de belangrijke 1-1, zijn allereerste goal in de Eredivisie. Daarvoor was Feyenoord al na 3 minuten op voorsprong gekomen na een eigen doelpunt van Bruma. In de tweede helft trok de club uit Eindhoven het heft dan helemaal naar zich toe, doelpuntenmakers waren Arias en Locadia.

De wedstrijd begon dramatisch voor PSV. Na drie minuten werkte verdediger Bruma een voorzet keihard in eigen doel. De thuisploeg reageerde echter niet aangeslagen en probeerde de scheve situatie zo snel mogelijk recht te trekken. Feyenoord van zijn kant groef zich gewillig in en de hele eerste helft stond er zo eigenlijk maar een ploeg op het veld. De Eindhovenaars versierden een aantal kansen, Luuk De Jong trapte de beste over de kooi.

'Max' doet het
Lang zag het er naar uit dat de 0-1 stand zou houden tot aan de rust, tot Maxime Lestienne zijn moment zag gekomen. De ex-Bruggeling werd in minuut 37 mooi vrijgespeeld en gaf de Rotterdamse doelman geen kans, zijn eerste goal in Nederlandse loondienst. Even later was de Belg daar nog eens, maar dit keer werd zijn schot wel gepareerd. 1-1 bij de rust, daar mocht Feyenoord gelukkig meer zijn.

Meteen na de rust vond PSV een tweede keer de weg naar het doel. Narsingh speelde diep op de doorgelopen Arias, de rechtsback bleef kalm en trapte de 2-1 tegen de touwen. Na de goal veranderde het spelbeeld volledig, Feyenoord nam nu wel initiatief, maar ze vergaten de kansen af te maken. De jonge Franse PSV-verdediger Isimat-Mirin was dicht bij een tweede owngoal, maar de paal bracht gelukkig voor hem redding.

Elfmeter
Tien minuten voor tijd gaf PSV dan toch het nekschot. Het kreeg daarvoor wel wat hulp van de scheidsrechter, die de bal op de stip legde na zeer licht contact tussen Pröpper en Elia. Invaller Locadia zette de elfmeter om. Daarna was de veer gebroken voor Feyenoord, dat het maximum van de punten verspeeld. PSV nadert in de stand tot op een punt; zij tellen na vier speeldagen 8 punten. Ajax is leider met 12 op 12.

ANP
ANP
ANP
PHOTO_NEWS
ANP
ANP