PSV en Vitesse naderen op Twente, Ajax geeft 1-3 weg

Toby Alderweireld speelde vanavond zijn 100ste competitieduel voor Ajax.
BELGA Toby Alderweireld speelde vanavond zijn 100ste competitieduel voor Ajax.

PSV en Vitesse zitten koploper FC Twente op de hielen in de Nederlandse eredivisie. De Eindhovense club won vanavond moeizaam met 3-2 van Willem II. Vitesse haalde ook de volle buit binnen door met 0-3 NAC Breda opzij te zetten. FC Twente leverde door een 1-1 gelijkspel bij Roda JC twee punten in en zag PSV en Vitesse tot één punt naderen. Ajax moet opnieuw in de achtervolging na een 3-3 gelijkspel tegen Heracles. De Amsterdammers volgen als vierde op vijf punten van FC Twente.

PSV ontsnapte in Eindhoven aan puntenverlies tegen Willem II. De Tilburgers stonden halfweg 0-2 voor, maar twee treffers van Strootman zorgden na de pauze weer voor evenwicht. Matavz besliste het duel acht minuten voor tijd.

Vitesse vestigde twee clubrecords met de vijfde uitzege op rij vanaf de seizoenstart en een ongeslagen status na de eerste negen duels. De Arnhemmers kwamen in Breda op voorsprong door Reis. Na rust scoorde topschutter Bony twee keer.

FC Twente verspeelde voor de tweede keer dit seizoen punten. Eerder verloor het elftal van Steve McClaren bij Ajax. Na ruim een uur kwam de club uit Enschede op voorsprong door Castaignos. Enkele minuten later zorgde Hupperts voor de gelijkmaker.

Ajax gaf een ogenschijnlijk veilige voorsprong uit handen. De Nederlandse kampioen leidde tegen Heracles tien minuten voor tijd nog met 1-3, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. Luis Pedro bezorgde in de slotminuut de thuisploeg een onverhoopt punt. Rode Duivel Toby Alderweireld speelde vanavond zijn honderdste competitiewedstrijd voor Ajax.