PSV-coach Cocu glundert na titel: "Ik ben blij dat ik gelijk heb gekregen"

ANP
Tot vervelens toe bleef PSV-trainer Phillip Cocu na het verlies in de topper tegen Ajax (0-2) in maart volhouden dat hij geloofde dat zijn ploeg nog kampioen zou worden als de laatste zes competitiewedstrijden werden gewonnen. Vandaag was het echt zover, doordat ook PEC Zwolle werd verslagen (1-3) en Ajax de titel verspeelde bij De Graafschap (1-1).

"Ik ben blij dat ik gelijk heb gekregen", zei hij met een glimlach van oor tot oor. Cocu moest desondanks erkennen dat er geen rekening meer was gehouden met de titel. "We hebben niks gepland."

"De ontlading is gigantisch als je met een scenario zoals vandaag kampioen wordt", zo blikte hij terug op de onvoorstelbare ontknoping in de eredivsie. Zelf was hij ook niet precies op de hoogte van de gebeurtenissen in Doetinchem bij Ajax. "Je kijkt een beetje naar ons publiek en zolang ze zingen zal het wel goed zitten. Misschien was het ook wel zelfbescherming om niet steeds op de hoogte te blijven. Ik heb me zo veel mogelijk met de wedstrijd bezig gehouden."

ANP
ANP Pro Shots
ANP
ANP Pro Shots
ANP
ANP