Matig Feyenoord met moeite langs tien man van Cambuur

ANP
Feyenoord is vandaag na de moeizame 2-1-winst op SC Cambuur weer opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. Overtuigend was het spel van de Rotterdammers in het kwalitatief magere duel niet. Cambuur speelde ruim een half uur met tien man nadat scheidsrechter Kevin Blom spits Bartholomew Ogbeche van het veld stuurde.

Kort voor rust prikte Feyenoord een eerste keer. Doelman Leonard Nienhuis tikte de bal voor de voeten van Karim El Ahmadi, die van dichtbij het openingsdoelpunt binnen kon werken. De Rotterdammers drukten meteen na de rust door. Al na twee minuten scoorde Kazim-Richards zijn negende doelpunt van het seizoen. De spits wist daar zelf weinig van. Hij kreeg de inzet van Jens Toornstra min of meer per ongeluk tegen zijn hoofd.

Cambuur weigerde ook daarna te capituleren. Ook niet toen tien minuten later scheidsrechter Kevin Blom spits Ogbeche met rood van het veld stuurde na een overtreding op de ingevallen Anass Achahbar. De Friezen kwamen na dik een kwartier zelfs terug door een doelpunt van de net ingevallen Martijn Barto. Verder liet Feyenoord het echter niet komen.

ANP
ANP
ANP
ANP
ANP
ANP