Lasse Schöne verlengt aflopende contract bij Ajax

photo_news
De Deense international Lasse Schöne (28) heeft zijn aflopende contract bij Ajax verlengd tot 30 juni 2017. Dat meldt de Nederlandse kampioen maandag op zijn website.

Schöne kwam in de zomer van 2012 transfervrij over van NEC Nijmegen. Tot nu toe speelde de Deense winger 115 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, en scoorde daarin 31 doelpunten.

Veel interesse
"De afgelopen tijd was er wel veel interesse, maar geen enkele club vond ik mooi genoeg", zegt Schöne. "Ik heb het hier bij Ajax naar mijn zin. Ik ben ze heel dankbaar dat ze me 2,5 jaar geleden transfervrij van NEC hebben overgenomen, dat was toch een gok. In de afgelopen jaren heb ik een fantastische tijd gehad met twee kampioenschappen. Ik wil deel uit blijven maken van deze groep. Er zit veel rek in dit team. Dat de sterkhouders een doorlopend contract hebben, maakt het iets makkelijker om de beslissing te nemen te blijven. Het wordt alleen maar spannender en leuker, want dit team kan veel bereiken."

"Ik ben blij dat hij bij Ajax blijft", vult trainer Frank de Boer aan. "Lasse heeft vanaf zijn komst bewezen een belangrijke speler voor ons te zijn. Zijn kwaliteiten zijn alom bekend en ook zijn ervaring is voor ons erg van belang."

anp