Kat Kerkhofs meet titelkoorts in Rotterdam: "Waarom naar school? Mijn clubbie gaat voor"

Twitter

Na 18 jaar wachten kan Feyenoord zich morgen opnieuw tot kampioen van Nederland kronen. Als de manschappen van coach Van Bronckhorst op het veld van stadsgenoot Excelsior minstens even goed doen als aartsrivaal Ajax, is de buit binnen.

Kat Kerkhofs trok naar Rotterdam tijdens een open training om te kijken hoe de fans toeleven naar de mogelijke titelmatch. "We wachten al 18 jaar op de titel. Als het gebeurt, pakken we een neutje (drankje, red.) en gaan we maandag naar de Coolsingel (waar de huldiging één dag later zal plaatsvinden)", zegt één van de vele aanwezige fans. En ook de jongere supporters zijn er klaar voor: "Ik hoop dat ik naar de Coolsingel kan gaan. Waarom zou ik naar school gaan? Mijn clubbie gaat voor!"

Met nog twee speeldagen voor de boeg heeft Feyenoord vier punten meer dan Ajax. De Amsterdammers nemen het zelf in eigen huis op tegen het reeds veroordeelde Go Ahead Eagles. Als de beslissing morgen niet valt, kan Feyenoord het volgende week nog altijd in de eigen Kuip afmaken wanneer middenmotor Heracles over de vloer komt.