John van 't Schip wordt nieuwe trainer PEC Zwolle

John van 't Schip won de Australische beker met Melbourne City.
getty John van 't Schip won de Australische beker met Melbourne City.
John van 't Schip gaat komend seizoen aan de slag als trainer van PEC Zwolle. Dat liet de voormalige Nederlandse international blijken bij het programma Studio Voetbal van de NOS.

John van 't Schip heeft een contract voor twee jaar getekend als hoofdtrainer van PEC Zwolle. Dat maakte de club vandaag bekend bij zijn voorstelling. De oud-international krijgt onder anderen Dwight Lodeweges naast hem als assistent.Van 't Schip volgt onder meer Ron Jans (ex-Standard) op. Jans besloot begin januari zijn aflopende contract niet te verlengen. Hij was vier jaar werkzaam bij Zwolle en won met de Overijsselse club de Nederlandse beker en Super Cup.

"Ik wil het proces dat Ron Jans heeft ingezet een goed vervolg geven. Daar ga ik hard voor werken", zei Van 't Schip. "Het gevoel was meteen goed. PEC heeft een warme uitstraling en bij iedereen die ik ken heeft de club een positief beeld."

Twente was in het seizoen 2001/2002 de eerste club als hoofdcoach voor de nu 53-jarige Van 't Schip. Later werkte hij als assistent van bondscoach Marco van Basten bij Oranje en Ajax. De jongste jaren was Van 't Schip eerst in Australië bij Melbourne Heart actief, daarna bij het Mexicaanse Guadalajara en toen weer in Australië (Melbourne City FC).

Met 31 punten staat Zwolle na 28 speeldagen op de elfde plaats in de Eredivisie.