Hart van Ajax-speler Nouri functioneert normaal: "Hij is in goede handen, er wordt goed voor hem gezorgd"

Ajax-speler Abdelhak Nouri ligt op de grond tijdens het oefenduel met Werder Bremen waar hij last kreeg van hartritmestoornissen.
anp Ajax-speler Abdelhak Nouri ligt op de grond tijdens het oefenduel met Werder Bremen waar hij last kreeg van hartritmestoornissen.
Het hart van Abdelhak Nouri functioneert normaal en blijkt onbeschadigd. Dat zegt volgens de artsen echter nog niets over het totale herstel van de middenvelder van Ajax, omdat zijn hersenfuncties niet goed onderzocht kunnen worden zolang hij in slaap wordt gehouden.

Dat meldde Ajax vandaag over de twintigjarige Nederlandse jeugdinternational, die zaterdag tijdens de oefenwedstrijd in Oostenrijk tegen Werder Bremen op het veld in elkaar was gezakt vanwege hartritmestoornissen. Nouri ligt sindsdien in een ziekenhuis, waar hij in slaap wordt gehouden. Zijn hart functioneert zelfstandig.

Trainer Marcel Keizer zei eerder op de dag al dat de eerste testresultaten van Nouri's hart positief waren. Keizer wilde echter niet te vroeg juichen. "Ik moet hem echt weer zien staan om daar weer positief over te zijn." Neurologisch onderzoek moet uitwijzen wat de problemen met het hart van Nouri hebben gedaan met zijn hersenen. "Het is afwachten op de uitslagen en echt hopen", zei Keizer. "Hij is in goede handen, er wordt goed voor hem gezorgd."

Oefenpot geschrapt
Ajax had voor vandaag de eerste open training op het programma staan, die doorgaans een feestelijk tintje heeft, maar vond dat vanwege de zorgwekkende toestand van Nouri niet gepast. De selectie trainde daarom achter gesloten deuren. De oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, die voor morgen was gepland, is geschrapt.

anp