Grimmige sfeer na verlies Feyenoord: politie moet ingrijpen in Rotterdamse binnenstad

ANP
De Mobiele Eenheid heeft vandaag na afloop van de door Feyenoord verloren wedstrijd bij Excelsior ingegrepen in het centrum van Rotterdam. Politie te paard veegde de Lijnbaan schoon, ter hoogte van het Stadhuisplein.

De sfeer was daar grimmig nadat Feyenoord met 3-0 verloor van stadsgenoot Excelsior. Bij winst was de club landskampioen geweest.

Ook op het nabijgelegen Schouwburgplein is het erg onrustig. Mensen gooien met flessen, fietsen, dranghekken, bakstenen en trekken verkeersborden om en gaan er de politie mee te lijf. Het is een groep van ongeveer tweehonderd man die aan het rellen is. Bij de ongeregeldheden in het centrum van de stad heeft de politie een onbekend aantal mensen aangehouden. Volgens de politie is de Coolsingel leeggeveegd. Daarbij is ook een waterkanon gezet. Een woordvoerder van de politie liet weten dat het om een kleine groep gaat, die zich zondagmiddag vervelend gedroeg.

De selectie van Feyenoord rijdt zondag overigens onder begeleiding van motoragenten terug van stadion Woudestein naar De Kuip. Meerdere tientallen fans applaudisseerden en zongen toen de selectie wegreed. Bij het Excelsiorstadion bleef het na afloop van de wedstrijd rustig.

ANP
ANP
ANP