Fred Rutten tekent contract bij Feyenoord

ANP
Fred Rutten heeft officieel zijn contract bij Feyenoord getekend. De 51-jarige oefenmeester zette in het bijzijn van algemeen directeur Eric Gudde en technisch directeur Martin van Geel zijn handtekening onder een verbintenis voor één jaar. In maart werd al bekend dat Rutten komend seizoen Ronald Koeman opvolgt als hoofdtrainer van Feyenoord.

Rutten kijkt uit naar het nieuwe seizoen. "Vanaf het moment dat ik mijn jawoord aan Feyenoord heb gegeven, voel ik me Feyenoorder. Nu ik heb getekend ben ik dat ook formeel, ik voel me een gelukkig mens", zegt hij op de clubwebsite.

Rutten heeft Feyenoord de afgelopen periode intensief gevolgd en is blij met de tweede plaats (op 4 punten van kampioen Ajax). "Het betekent dat we aan het begin van het nieuwe seizoen direct een aantal belangrijke Europese wedstrijden voor de boeg hebben. Feyenoord heeft het afgelopen jaar bewezen dat het een goede selectie heeft."

Rutten was eerder werkzaam als hoofdtrainer van FC Twente, PSV, Schalke 04 en Vitesse. Het voorbije seizoen genoot hij van een sabbatperiode.