Feyenoorder die na tikje tegen het hoofd theatraal neergaat: "Soms doe je wat doms op het veld en nu sta ik voor lul"

Feyenoord-rechtsbuiten Steven Berghuis theatraal tegen de grond na een tikje van Willem Janssen.
ANP Feyenoord-rechtsbuiten Steven Berghuis theatraal tegen de grond na een tikje van Willem Janssen.

Met het nodige geluk won Feyenoord dankzij een kopbalgoal van Robin van Persie van FC Utrecht (1-0), waar gewezen Belgisch bondscoach Dick Advocaat zijn debuut maakte. Maar na het duel in Rotterdam ging het op sociale media louter over Steven Berghuis. De aanvaller van de thuisploeg stortte theatraal ter aarde nadat hij een aai over zijn bol kreeg van FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen.

Berghuis was op Twitter en Facebook de kop van Jut. "Ik wens Berghuis de komende maanden alle sterkte met zijn horrorblessure." En: "Berghuis. Daar is Neymar niks bij. Gadverdamme!"

Voor de camera van FOX Sports trok Berghuis met een knipoog het boetekleed aan. "Ik moet zo naar het ziekenhuis", zei hij. "Als iemand je een tik op je achterhoofd geeft, dan voel je dat wel. Maar, euh, soms doe je wat doms in het veld en nu sta ik voor lul."
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Hosten

  die andere speler hoort dat ook niet te doen, wilde hem vermoedelijk kaart aannaaien, zoals ze dat zeggen, maar men hoeft niet tik tegen zijn oor of hoofd te geven toch in eerste instantie? is van beiden onsportief, blijf van elkaar en speel voetbal....

 • Carlo Verstappen

  Ik vraag mij altijd af, wie kijkt daar nog naar? ga naar een goed toneel stuk of naar een film.

 • marc van de poel

  Onwaarschijnlijke zeveraars. Het gaat niet om sport, het gaat erom om je tegenstrever een kaart aan te naaien. Zo zie je maar dat 'voetbal' de meest irritante en onsportieve sport is die er bestaat. Ik ga nog liever in het klooster, dan dat ik in mijn leven ooit nog één seconde in een stadion hoef te toeven.

 • mark didden

  een paar maand schorsen met die komedie of de ploeg aan de volgende wedstrijd laten beginnen met 10, dat zou nog beter zijn. Maar helaas de regelementen van de uefa en FIFA zijn nog uit het stenen tijdperk op dat gebied

 • HUGO VERLOT

  Eigen aan voetballers. Juffertjes gedoe.