FC Utrecht verkoopt De Ridder aan Kopenhagen

Steve De Ridder.
ANP Steve De Ridder.
FC Utrecht heeft Steve De Ridder verkocht aan FC Kopenhagen. De Belgische spits, die afgelopen seizoen overkwam van Southampton, wordt vanavond nog voorgesteld bij de Deense club. Utrecht kreeg naar zeggen van algemeen directeur Wilco van Schaik een bod dat niet te weigeren was. De Ridder kan er met een andere Belg in de spits spelen: Igor Vetokele.

De 27-jarige spits tekende in de Deense hoofdstad een contract voor vier jaar. Hij krijgt er het rugnummer 22. Utrecht nam De Ridder vorig jaar transfervrij over van het Engelse Southampton. Hij scoorde 10 doelpunten in de Nederlandse eredivisie. Eerder verdedigde de Oost-Vlaming de kleuren van AA Gent (2005-2008) en de Graafschap (2008-2011). Bij Kopenhagen wordt hij een ploegmaat van belofte-internatonal Igor Vetokele, die na na een sterk seizoen zelf wel internationale belangstelling geniet.

De Ridder is blij met zijn transfer. "Na een lastige periode in Engeland heb ik hier het plezier weer teruggevonden en heb ik de kans gekregen om mijn voetbalkwaliteiten te tonen. Dat is gelukt. Diverse clubs toonden interesse in mij, waarbij FC Kopenhagen mij heel graag wilde hebben. Net als bij FC Utrecht een jaar geleden, was het gevoel direct goed. Ik heb mijn ambities en ik kan nu een behoorlijke stap maken. FC Utrecht heeft mij de kans gegeven deze stap te zetten. Daar ben ik de club en iedereen die hierbij hoort enorm dankbaar voor."

Champions League
Met Kopenhagen gaat De Ridder de Champions League in. "Dat is voor iedere speler een droom, dus ook voor mij."Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00