FC Dordrecht zet trainer Brandts op straat

ANP
FC Dordrecht en trainer Ernie Brandts gaan per direct uit elkaar. Dat heeft de hekkensluiter van de Eredivisie vanavond bekendgemaakt. De 59-jarige oefenmeester was sinds begin van dit seizoen werkzaam bij de Dordtenaren.

De reden voor het vertrek werd niet gegeven door Dordrecht. Het was afgelopen week wel onrustig bij de rode lantaarn. De ploeg ging zondag hard onderuit op bezoek bij FC Utrecht: 6-1. De clubleiding nam een dag later harde maatregelen door Funso Ojo de aanvoerdersband te ontnemen. Bovendien werd Marvin Peersman naar het tweede elftal gestuurd. De verdediger liet zich in de slotfase gaan en pakte een onnodige rode kaart, die hem een schorsing van vijf wedstrijden opleverde.

De 'Schapenkoppen' maakten niet bekend wie Brandts op gaat volgen. Technisch directeur Marco Boogers zal morgenochtend bij de KNVB dispensatie vragen zodat assistent-trainer Gerard de Nooijer zondag in het uitduel bij PSV als hoofdverantwoordelijke op de bank mag plaatsnemen. De Zeeuw beschikt niet over de benodigde papieren. Het beëindigen van het contract is volgens Dordrecht "in goed onderling overleg" besloten. De club en de trainer wilden verder geen toelichting geven.