Dordrecht ontneemt Ojo aanvoerdersband, Peersman naar tweede elftal

Marvin Peersman.
PHOTO_NEWS Marvin Peersman.
FC Dordrecht, rode lantaarn in de Nederlandse Eredivisie, heeft de Belgen Funso Ojo en Marvin Peersman maandag disciplinair bestraft na de 6-1 nederlaag van zondag tegen FC Utrecht. De eerste is niet langer aanvoerder, de tweede moet voorlopig bij het tweede elftal aan de slag.

Eerder op de dag maakte de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) bekend dat verdediger Peersman voor vijf duels geschorst wordt. De voormalige speler van KSK Beveren en Antwerp kreeg zondag in het wedstrijdslot zijn tweede rode kaart van het seizoen wegens een charge op de enkels van Utrecht-speler Rubio Rubin. Peersman zal voorlopig dus niet meer aantreden voor het eerste elftal, hij moet ook "maatschappelijke taken voor de club" verrichten.

Middenvelder Funso Ojo (ex-Beerschot en ex-Antwerp) dient zijn aanvoerdersband af te staan aan Josimar Lima, die zondag overigens met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. "De technische staf en Funso verschillen van inzicht over hoe de aanvoerdersrol ingevuld zou moeten worden", verklaarde coach Ernie Brandts.

Na 23 speeldagen is Dordrecht laatste in de stand met 12 punten.