Derijck helpt ADO aan een punt tegen Vitesse

Timothy Derijck.
PHOTO_NEWS Timothy Derijck.
ADO Den Haag heeft vandaag op de dertiende speeldag in de Nederlandse Eredivisie Vitesse op een 2-2 gelijkspel gehouden. Timothy Derijck maakte de wedstrijd vol voor ADO en zette in de 51e minuut een strafschop om.

Vitesse was via Yeini (6.) op voorsprong gekomen, maar Schaken (33.) bracht de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte. Lang kon ADO niet genieten van de gelijkmaker, Leerdam zette de 1-2 in de 37e minuut op het scorebord. De Hagenezen kregen in de tweede helft een penalty, Derijck miste niet vanaf de stip. ADO is veertiende in de stand (12 punten), Vitesse achtste (20 punten).

Heracles Almelo en Excelsior Rotterdam hebben de punten gedeeld. Geen van beide ploegen kwam tot scoren. De 'Heraclieden' hadden in eigen huis de kans om over PSV naar de tweede plaats te wippen, maar slaagden er niet in om Tom Muyters te verschalken. Aan de overzijde hield ook Bram Castro zijn netten schoon voor Excelsior, dat na een 11 op 18 opgerukt is naar de elfde plaats met 16 punten. Dat zijn er tien minder dan Heracles, dat vierde is.

NEC, met Anthony Limombe de hele wedstrijd op het veld, won in eigen huis met 1-0 van FC Utrecht. Christian Santos (56.) maakte het verschil met een rake penaltytreffer. Bart Buysse kreeg bij NEC geen plek in de selectie. De club uit Nijmegen klimt dankzij een 9 op 9 naar de vijfde stek (23 punten), FC Utrecht is tiende (16 punten).