Degradatie NEC niet zonder gevolgen

ANP
De degradatie van het Nederlandse NEC heeft grote gevolgen voor de club. Naar verwachting raken 15 tot 20 werknemers van de Nijmeegse voetbalclub hun baan kwijt. Algemeen directeur Bart van Ingen bevestigde vandaag dat ongeveer de helft van het personeel verdwijnt.

"We hebben twee emotionele bijeenkomsten achter de rug. Maar dit is onvermijdelijk", zei hij tegen Omroep Gelderland. Zelf denkt Van Ingen nog niet aan opstappen. "Dat is niet iets wat door mijn hoofd gaat."

Ook een groot deel van de selectie moet op zoek naar een andere club. De begroting van NEC zakt met ruim 4 miljoen euro en dat houdt in dat de club veel salarissen niet meer kan betalen. Trainer Anton Janssen kan waarschijnlijk wel aanblijven. De bekritiseerde technisch directeur Edo Ophof liet gisteren na de uitschakeling in de play-offs door Sparta weten dat hij niet uit eigen beweging zal vertrekken.

NEC wil het liefst verder met spelers uit de eigen opleiding en een nieuw elftal opbouwen, maar de Nijmeegse club heeft wel veel buitenlanders in dienst die nog een doorlopend contract hebben.