Baaldag voor Feyenoord: 2 keer rood, 2 penalty's en 1-4 pandoering tegen Twente

ANP
Feyenoord heeft er een bijzonder lastige namiddag opzitten. In de eigen Kuip gingen de Rotterdammers met 1-4 zwaar onderuit tegen Twente. Het scenario van die nederlaag was al even frustrerend: twee keer ging de bal op de stip en Feyenoord eindigde de match met negen. De nederlaag maakt een einde aan een reeks van 28 ongeslagen thuiswedstrijden voor de Rotterdammers.

Twente kwam naar Rotterdam met de jongste basisploeg in de geschiedenis van de club. De gemiddelde leeftijd bedroeg 22 jaar en 264 dagen. Die jonkies begonnen uitstekend en maakten het Feyenoord meteen lastig. De thuisploeg kreeg na een tijdje meer controle over de partij en kwam op voorsprong na een kopbaldoelpunt van Pellè, die volledig ongedekt bleef. De slotfase van de eerste helft was opnieuw voor Twente, dat beloond werd met de gelijkmaker. Ebecilio zorgde voor een 1-1 ruststand.

Na de pauze maakte Twente het verschil en werd trainer Ronald Koeman geconfronteerd met één van de slechtste competitiestarts ooit voor Feyenoord. Na een overtreding van Van Deelen ging de bal een eerste keer op de stip. Bovendien kreeg hij meteen rood en moest Feyenoord met tien verder. Tadic nam zijn verantwoordelijkheid en hielp Twente aan de leiding in de Kuip. Amper tien minuten later liep De Vrij tegen zijn tweede gele kaart aan en zo moest Feyenoord plots met negen man in de achtervolging.

Het overwicht van Twente groeide met negen tegen elf en even later kreeg de club uit Enschede een tweede strafschop. Opnieuw trapte Tadic en die schoot vol overtuiging de laatste twijfels weg. Om het helemaal compleet te maken scoorde Castaignos na een fraaie hak van Tadic nog een vierde treffer. Voor Feyenoord is een nul op negen na deze nederlaag niet onmogelijk, want volgende week moeten ze op bezoek bij landskampioen Ajax.

ANP
ANP