Arjen Robben voorgesteld bij FC Groningen: “Ik doe dit uit clubliefde, al kan het ook een rentree voor 1 of 2 matchen worden”

ANP
Arjen Robben is uit clubliefde teruggekeerd bij FC Groningen. "We hebben hier een huis laten bouwen dat bijna klaar is", zei hij tijdens zijn presentatie in het stadion. “Natuurlijk wil ik zelf ook weer plezier hebben. Maar tegen een andere club had ik nee gezegd."
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Robben ondertekende een éénjarig contract, met enig voorbehoud. "Ik wil voorkomen dat ik mensen ga teleurstellen", zei hij. "Ik wil graag een comeback maken en het ziet er fysiek goed uit. Maar het kan ook een rentree voor één of twee wedstrijden worden. Ik zal nooit 34 duels spelen, dat is me nog nooit gelukt in een jaar. Maar het doel is dat ik veel wedstrijden ga voetballen, als het fysiek allemaal lukt."

Photo News

De 36-jarige Robben geniet ervan hoe zijn plannen om terug te keren in Groningen zijn ontvangen. Hij hoorde echter ook mensen zeggen dat het eigenlijk alleen maar kan mislukken. "Wat maakt mij dat nou uit", reageerde hij. "Zo denk ik helemaal niet, ik ben een positief mens. Misschien lukt het fysiek niet. Maar als ik het niet ga proberen, dan weten we dat niet. Dan komen we daar niet achter. Ik heb in mijn ogen niets te verliezen. Mijn loopbaan is al geslaagd, daar zit al een heel mooie strik omheen. Ik weet dat er een groot verschil in niveau zit tussen Bayern München en Groningen. Maar waarom moet dat een probleem worden? We zien wel waar het schip strandt. Het kan na een maand voorbij zijn, maar ook over twee jaar pas."

Robben denkt nog niet aan een terugkeer in het Nederlands elftal, dat volgend jaar het uitgestelde EK gaat spelen. "Dat is nu niet aan de orde. Ik moet eerst gaan trainen en daarna gaan we wedstrijden spelen. Volgens mij is de nood bij Oranje nu ook niet groot.”

ANP
ANP
ANP
ANP

Lees ook: Streekgenoot Jan Mulder over onverwachte comeback van Robben: “Jongensboekachtig” 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlos Simonis

  Leuk voor FC Groningen, en voor de voetballiefhebber een genot om hem weer te zien spelen.

 • percy colman

  Voor zo spelers komt er meer volk ner het stadion

 • Louis Meeus

  Prachtig!

 • Samy Zaouch

  Robben altijd mijn nummer 1 geweest

 • jacques philips

  Altijd een goede voetballer geweest met veel inzet en een voorbeeld van fair play