Ajax haalt Deen Christian Poulsen als opvolger Anita

UNKNOWN
Ajax heeft zich versterkt met de Deen Christian Poulsen. De 32-jarige verdedigende middenvelder tekent een tweejarig contract bij de Nederlandse landskampioen.

Ajax, de club van Rode Duivel Toby Alderweireld, hoeft geen afkoopsom te betalen voor de opvolger van de naar Newcastle vertrokken Vurnon Anita. Poulsen nam afgelopen zomer immers transfervrij afscheid van het Franse Evian. De Deen stond eerder onder contract bij Liverpool, Juventus, Sevilla, Schalke 04 en FC Kopenhagen.

"Wij zijn erg blij met zijn keuze om bij Ajax te komen spelen, want hij kon naar meerdere clubs in Europa", legt Marc Overmars, directeur voetbalzaken, uit. "Christian is het type middenvelder dat corrigeert en de boel scherp houdt. Een leider, zowel binnen als buiten het veld. En dat kunnen wij bij onze jonge groep goed gebruiken."

Topniveau
"Poulsen heeft de afgelopen jaren heel veel ervaring op internationaal topniveau opgedaan, zowel bij topclubs in de grote competities als op meerdere eindtornooien met de Deense nationale ploeg, waarvoor hij bijna 100 interlands speelde en vaak aanvoerder was. Hij heeft inmiddels bedankt bij de Deense bond, om zich voor 100 procent op het clubvoetbal te kunnen focussen. Ook dat is een voordeel voor Ajax. De komende dagen wordt alles afgehandeld en dan is het de bedoeling dat hij zich zo snel mogelijk bij de groep voegt."