Ajax en PSV winnen ruim: ontknoping Eredivisie is voor spannende laatste speeldag

ANP Pro Shots
De strijd om de landstitel in de Eredivisie krijgt volgende week zondag tijdens de 34ste en laatste speelronde een mooie finale. Koploper Ajax en rivaal PSV wonnen vandaag allebei ruim. Ajax deed dat op eigen veld tegen FC Twente (4-0), PSV versloeg SC Cambuur met 6-2. De Friese ploeg degradeert daardoor officieel naar de Jupiler League, de Nederlandse tweede klasse.

De openingstreffer in de Arena viel in de 37e minuut, toen trof Cerny raak. Nadien was het wachten tot de laatste tien minuten voordat de Amsterdammers echt komaf maakten met Twente. In de 80e minuut zorgde Van der Hoorn voor de geruststellende dubbele voorsprong, Fischer en Younes diepten de score nog uit.

PSV startte dan weer furieus. Na een kwartier liet Van Ginkel de netten een eerste keer trillen. Cambuur kwam echter weer op gelijke hoogte dankzij Mac-Intosh. De Jong en Pereira zorgden voor een geruststellende 3-1, maar op slag van rust maakte Byrne het opnieuw spannend met de aansluitingstreffer. In de tweede helft stond er echter geen maat meer op PSV. Maher, Willems en Van Ginkel bezegelden het lot van Cambuur. De club uit Leeuwarden degradeert door de nederlaag naar de Jupiler League.

Ajax en PSV beginnen komende zondag met 81 punten aan de allesbeslissende speeldag. Het doelsaldo van Ajax is na de uitslagen van vandaag nog steeds +6 ten opzichte van PSV. Ajax gaat op de slotspeeldag op bezoek bij De Graafschap, titelverdediger PSV speelt uit bij PEC Zwolle.

ANP Pro Shots
ANP Pro Shots
ANP Pro Shots
ANP
ANP Pro Shots
ANP Pro Shots
ANP Pro Shots
ANP Pro Shots