"Hij heeft een raar kapsel, maar kan wel voetballen", Nederland dol op 'Mad Max'

AP
PSV slaagde er in Moskou niet in om een positief vervolg te breien aan het stuntwerk tegen Manchester United, maar vanuit Belgisch oogpunt was het wel een geslaagde avond. Niemand minder dan onze Maxime Lestienne bracht de Nederlandse kampioen tegen CSKA met twee goals in acht minuten immers terug in de match. Onze noorderburen hebben het wel voor de ex-smaakmaker van Club Brugge: "Van alle nieuwe spelers valt hij het meest op", vertelt NOS-commentator Arman Avsaroglu aan Sporza.

36 minuten stonden er gisteren op de teller in het koude en kille Rusland en het scorebord gaf al een pijnlijke 3-0 aan, CSKA is natuurlijk niet voor niks autoritair leider in de eigen competitie, maar aan dergelijke billenkoek hadden ze zich bij 'De Lampjes' toch niet verwacht. Gelukkig was er ene Maxime Lestienne om na rust de pil te verzachten, 3-2 geeft toch al een ander beeld. Al was het wel bijzonder pover wat de topclub uit Eindhoven in de Arena Khimki te berde bracht.

Depay doen vergeten
In Nederland trekken ze zich echter op aan het lichtpuntje: 'Mad Max'. De 23-jarige winger uit Moeskroen lijkt eindelijk weer aan te knopen met het vormpeil dat van hem een publiekslieveling maakte in Jan Breydel. "Het is natuurlijk niet makkelijk om Memphis Depay te doen vergeten, dat was echt een lieveling. Toen Lestienne in Eindhoven arriveerde, viel hij vooral op door zijn raar kapsel. Maar intussen valt hij ook op met zijn voetballende kwaliteiten. Hij is ontzettend getalenteerd en erg gevaarlijk in offensief opzicht. Ook Hector Moreno viel al op, maar dan in negatieve zin." Die Mexicaan kennen we immers beter als de man die Luke Shaw een dubbele beenbreuk aansmeerde.

EPA
REUTERS
AP