Er wacht hem een staande ovatie: Kompany in ‘Hall of Fame’ van het Engelse voetbal

Photo News

In het Savoy Hotel in London wacht ­Vincent Kompany zondag een staande ovatie. De FWA, de federatie van Voetbalmedia, houdt er zijn jaarlijks galadiner, deze keer ter huldiging van de speler-­trainer van Anderlecht. Hij wordt er op­genomen in de ‘Hall of Fame’ voor zijn bijdrage aan het Engels voetbal, op en naast het veld.

“Een testament voor het respect dat dit land voor Kompany heeft”, zegt Gary Lineker. Kompany (32) is de eerste Belg die die eer te beurt valt. Met vier landstitels in zeven jaar met Man City was hij de meest succesvolle aanvoerder van het afgelopen decennium. 

Hij komt in aardig gezelschap. Werden eerder gehuldigd: Bob Paisley, Sir Kenny Dalglish, Sir Bobby Charlton, ­Bobby Moore, Sir Bobby Robson, Brian Clough, Sir Stanley Matthews, Sir Alex Ferguson, Gary Lineker, George Best, ­Arsène Wenger, Ryan Giggs, David ­Beckham, Frank Lampard, Thierry Henry, Paul Scholes, Steven Gerrard, José ­Mourinho, Didier Drogba, Wayne Rooney, Pelé en Gareth Southgate.

Kristof Terreur, onze man in Engeland, had een exclusief gesprek met Gary Lineker. HIER schetst de ex-voetballer én het gezicht van ‘Match of the Day' de onvoorwaardelijke liefde voor Kompany in Engeland.

Kompany.
BELGA Kompany.24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jurgen Süsz

  En toch hier in België..hier is hij precies niemand en wordt hij uitgefloten of uitgelachen..triestig..beetje Respect zou op zijn plaats zijn!!

 • Wim de Ruyter

  Topspeler - Topprofessional - Topmens!!!

 • jean petermans

  Ik kan alleen maar zeggen zoals de commentator van een Engelse zender toen Kompany zijn laatste goal maakte voor City: Captain Fan-tas-tic

 • Ken Delespierre

  Dik verdiend! Belangrijkste man geweest van een Engelse topploeg. En een Belg op die lijst dat is ook iets magnifieks.. maar aan de mensen die denken dat hij in Engeland niet uitgefloten werd door supporters van andere ploegen dan ManC blijf maar lekker dromen!

 • danny vandenberghe

  Proficiat Vince. In Engeland kennen ze iets van voetbal. Hier stikken ze van jaloezie. Het ga je goed!!!!