Enkele FIFA-spelers willen profiteren van tragische dood Tsjechische international

Josef Sural (links).
Sportbible Josef Sural (links).
Spijtig genoeg zijn er altijd mensen die willen profiteren van andermans miserie. Nog geen dag na het overlijden van de Tsjechische international Josef Sural werd de prijs van zijn kaartje op Ultimate Team - een speltype in de populaire voetbalgame FIFA - door enkele spelers opgedreven. 

De voetballer van Alanyaspor overleed bij een tragisch busongeval toen hij terugkeerde van een wedstrijd in de Turkse competitie. De buschauffeur zou in slaap zijn gevallen achter het stuur en wordt verantwoordelijk gesteld. Zes andere spelers raakten gewond, maar mochten het ziekenhuis diezelfde avond nog verlaten. 

Z’n dood was het sein voor een aantal FIFA-spelers om winst proberen te halen uit Surals overlijden. De gamers die de virtuele speler in hun team hadden, maakten onderling prijsafspraken zodat hij niet voor een bedrag van 10.000 virtuele munten de deur uit kon. Dat heeft financiële gevolgen in de echte wereld, want de virtuele munten kan je aankopen met echte euro’s. Voor z’n overlijden kon je Sural nog gratis verwerven in het videospelletje. 

Junior Malanda

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Ook bij de dood van voormalig Rode Duivel Junior Malanda als Davide Astori werden de spelers nadien voor meer munten aangeboden op het spel. Ook na het overlijden van Emiliano Sala vonden dergelijke praktijken plaats, ontwikkelaar EA Sports beloofde toen het probleem aan te pakken. Sala werd verwijderd uit de game, mogelijk volgt nu hetzelfde met Sural.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.