Engelse politie arresteert man (64) in verband met dood Sala

REUTERS
Een 64-jarige man uit het Noord-Engelse Yorkshire is vandaag aangehouden voor onvrijwillige doodslag in verband met de dood van voetballer Emiliano Sala, zo heeft de Britse politie bekendgemaakt.

Sala (28) kwam op 21 januari om het leven bij een vliegtuigongeluk. De Argentijn was kort voor de rampvlucht door Nantes verkocht aan Cardiff. De 64-jarige verdachte is een man uit Yorkshire. Wat zijn precieze betrokkenheid is, is nog niet gezegd. Hij kwam uiteindelijk voorwaardelijk weer vrij en werkt met de onderzoekers mee. Hoofdinspecteur Simon Huxter: “Dit is het eerste resultaat van een groot onderzoek naar de omstandigheden rond de dood van meneer Sala.”

Sala en piloot David Ibbotson zaten in het vliegtuig dat op maandag 21 januari van de radar verdween. De twee waren op weg van Frankrijk naar Engeland, nadat de voetballer van FC Nantes voor 20 miljoen euro was overgenomen door Cardiff City. Het lichaam van Sala werd later gevonden, dat van de piloot niet. In februari stelde de Britse onderzoeksdienst naar vliegtuigongelukken (AAIB) vast dat het vliegtuig waarmee Sala vloog, geen commerciële vluchten mocht uitvoeren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.