Engelse media hebben vette kluif aan uithaal van Fellaini richting Liverpool-icoon: "Ik moet geen lessen krijgen van mensen die op kinderen spuwen"

.
Reuters/rv .
Marouane Fellaini was afgelopen weekend met een winnende treffer tegen Arsenal nog eens van waarde voor Manchester United. Dat kon de Rode Duivel, onder meer door flink wat blessureleed, dit seizoen nog te weinig zijn voor zijn werkgever. Sport/voetbalmagazine zocht 'Big Fella' - wiens in juni aflopende contract bij United nog niet verlengd werd - op in Engeland. 

Fellaini schiet bij momenten met scherp in het interview. De Engelse media hebben vooral een vette kluif aan een uitspraak van Fellaini over Jamie Carragher. Het 40-jarige Liverpool-icoon, tegenwoordig analist, is regelmatig scherp voor de middenvelder. Maar dat laat Fellaini duidelijk koud. 

"Hoe durft iemand als Jamie Carragher mij eigenlijk de les te spellen? Die gast heeft vanuit zijn wagen naar een meisje gespuwd na Manchester-Liverpool", stelt Fellaini in het interview met Sport/voetbalmagazine. "Weet je, door kritiek kun je ook stappen vooruit zetten. Je werkt wat harder, je hebt zin om te tonen dat ze zich vergissen."

De video van het incident waar Fellaini aan refereert:

Rode Duivels

Komende zomer komt Fellaini normaal in actie met de Rode Duivels op het WK in Rusland. Mogelijk wordt dat zijn laatste groot toernooi met de nationale ploeg, al wilt de middenvelder dat zelf niet bevestigen. "Als ik geen fysieke problemen heb, dan ga ik naar het WK. Nadien zullen we zien. Ik heb nog geen beslissing genomen. Op het vorige WK en EK waren de kwartfinales telkens ons eindpunt. Nu zijn we volgroeid en dat verplicht ons om tot de halve finales door te dringen. We hebben er de kwaliteiten en de ervaring voor. Nu zullen we vooral een goede mentaliteit moeten tonen."

Fellaini ziet wel nog enkele zaken die beter kunnen bij de nationale ploeg. "De pressing, het defensief terugplooien… We moeten ook leren om het spel te ondergaan en onze rug te rechten tegen de grote landen. De coach weet beter dan wie ook op welke punten we moeten werken. Of ik basisspeler zal zijn in Rusland? Dat zal van mijn vorm afhangen. Ik weet dat de coach op mij rekent én dat ik altijd gespeeld heb als ik fit was."

Photo News16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rudolf jacobs

  moet altijd mee zeker als hij niet gekwetst is en in vorm,inderdaad hij heeft iets minder voetbal vernuft maar is de sterkste met het hoofd,en is een man geen mietje zoals zovele

 • Roger Deprez

  Wat we niet kunnen ontkennen is dat deze man zich altijd volledig geeft en dat is iets wat bij de duivels weinig aanwezig is, want als men verder wil als de kwart finale zal het niet gaat met zuiver voetbal en zal er regelmatig een gele kaart moeten genomen worden en België heeft in deze selectie van Martinez te veel salon voetballers.

 • Carlo Colucci

  Zonder Fellaini waren de rode duivels nooit op een WK of EK. (Geen 1 rode duivel is 100%belg)

 • Dave Claus

  @Karel Trainer van wereldniveau... Dan hoop ik dat je het niet over Martinez hebt, lol. Ik ben ook gene voorstander van Fellaini, maar hij moet wel mee om op bepaalde momenten in te kunnen vallen voor zijn kopspel. Weinigen die beter kunnen koppen dan hem. Voetballend, tja... Dan heb je er ander en beter, maar 11 brave spelers, dan kom je er ook niet.

 • Sacha Van der Putten

  @Karel, je slaat de nagel op de kop!