Engelse fans nemen Joe Gomez op de korrel, Sterling verdedigt zijn ploegmaat: “Hij heeft niets verkeerds gedaan”

Joe Gomez staat klaar om in te vallen tegen Montenegro. Rechts: bondscoach Gareth Southgate.
Getty Images Joe Gomez staat klaar om in te vallen tegen Montenegro. Rechts: bondscoach Gareth Southgate.
Raheem Sterling heeft het op Twitter opgenomen voor collega-international Joe Gomez, die donderdagavond werd uitgejouwd door het publiek op Wembley toen hij inviel. 

De aanvaller van Manchester City en de verdediger van Liverpool hadden begin deze week, toen de Engelse internationals zich verzamelden, een verhitte aanvaring naar aanleiding van het competitieduel van een dag eerder op Anfield tussen hun teams. Sterling werd als schuldige aangewezen en moest als straf de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro overslaan.

De vleugelspits van City zat op de tribune en hoorde een deel van het publiek tekeer gaan toen Gomez in de zeventigste minuut op het veld kwam. “Aan alle fans van Engeland: ik wilde de zaak laten rusten, maar ik moet opnieuw van me laten horen. Het was zwaar voor mij om te horen dat een teamgenoot werd uitgejouwd voor iets wat mijn fout was. Joe heeft niets verkeerds gedaan. Het is dan ook verkeerd dat iemand die z’n hoofd omhoog heeft gehouden en hard heeft gewerkt, zeker in zo’n moeilijke week, op ‘boe-geroep’ wordt getrakteerd als hij het veld in komt”, aldus Sterling. “Ik heb de volledige verantwoordelijkheid genomen en de consequenties geaccepteerd.”

Joe Gomez (l) en Raheem Sterling.
AP Joe Gomez (l) en Raheem Sterling.

Zonder Sterling wonnen de ‘Three Lions’ op Wembley met 7-0, waardoor ze zich verzekerden van hun ticket voor het EK. Bondscoach Gareth Southgate nam het na afloop ook op voor Gomez (zie video onder). “Geen enkele speler van Engeland zou uitgefloten moeten worden. We zijn een team en Joe heeft niets fout gedaan, dat heb ik eerder in de week al duidelijk gemaakt. Niemand zou zo behandeld mogen worden.”

Ook ploegmaat Tammy Abraham verdedigde Gomez: 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.