Engeland-ster Dele Alli krijgt het aan de stok met hotelpersoneel omdat ze hem peperdure upgrade weigeren. Althans, dat maakt deze buitenstaander ervan

Bijgevoegde video met Engelse internationals Ross Barkley en vooral Dele Alli in een hoofdrol is momenteel aan een reis rond het internet bezig. Op de beelden is te zien hoe de ster van Tottenham Hotspur in een hotel een geanimeerd gesprek heeft met het onthaalpersoneel, maar surfers viseren vooral de man die de taferelen gefilmd heeft.

De beelden zouden gemaakt zijn in de nacht van zondag op maandag, luttele uren nadat Dele en Barkley met de Engelse nationale ploeg Kroatië klopten met 2-1 en zich zo verzekerden van een plaats in de Final Four van de Nations League. De feiten speelden zich naar verluidt af om 5u ‘s nachts in The May Fair, een poepchique vijfsterrenhotel in hartje Londen. De twee zouden nog wel zin gehad hebben in een afterparty en terwijl Ross Barkley op de beelden eigenlijk maar een figurantenrol vervulde, zou een bij momenten wild gesticulerende ploegmaat van Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Toby Alderweireld bij de Spurs hebben gevraagd naar een overplaatsing van een ‘gewone’ hotelkamer naar de penthouse – een upgrade van zowat 3.000 pond (of zowat 3.400 euro). Althans, dat is wat de cameraman ervan maakte.

Dele Alli, gesticulerend tegenover het hotelpersoneel. Ross Barkley kijkt toe.
Rv Dele Alli, gesticulerend tegenover het hotelpersoneel. Ross Barkley kijkt toe.

Doordat de man met de smartphone de gebeurtenissen becommentarieert, is het eigenlijk gissen naar wat Dele allemaal zegt tegen het hotelpersoneel. “Ross Barkley en Dele Alli, die zich hier een beetje gedragen als een stelletje klootzakken. Beschamend. Kijk ze aan, zo pissed als maar zijn kan. Dele Alli die iedereen vertelt dat hij 14.000 pond heeft uitgegeven hier. Echt beschamend. Dit zijn spelers van Engeland, het zijn rolmodellen. Een absolute schande”, hoor je de cameraman zeggen. Maar misschien nog erger dan het gedrag van Dele, is het vooral de commentaar van de buitenstaander die velen voor de borst stoot. 

Dele Alli tijdens de match tegen Kroatië.
AP Dele Alli tijdens de match tegen Kroatië.

Terwijl het stel op sociale media het label ‘arrogant’ en ‘te vet betaald’ meekrijgt, er zich ook iemand afvraagt “waarom enkel zulke overgewaardeerde voetballers wegkomen met dergelijk gedrag” en anderen vinden dat “sterspelers van clubs en vooral de Engelse nationale ploeg een voorbeeldfunctie moeten hebben”, wordt ook de ‘zielige’ cameraman niet gespaard. “Volgens mij is die man een Arsenal-fan die spelers van Tottenham en Chelsea in een slecht daglicht wil stellen. Ik zie ze niet echt veel mispeuteren op de beelden, eerlijk gezegd. Gewoon een stel jongelingen dat terugkeert na een avondje uit.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marcus Camps

    Gevaarlijk heerschap. Stampt iemand al zijn been in frut als hobby. Laat staan wanneer hij dronken is.

  • Ibn Marouf

    Geen grotere blinden dan zij die niet willen zien!