En aan het eind... winnen de Duitsers: Oranje haalt 0-2-achterstand op, maar bijt alsnog in het zand tegen Mannschaft

AFP
Op de tweede speeldag van de kwalificaties voor het EK voetbal in 2020 stond met Nederland - Duitsland een aantrekkelijke affiche op het programma in groep C. De Duitsers zetten de eerste helft op hun naam met twee doelpunten, na rust toonde Oranje een ander gezicht en werd die achterstand tenietgedaan. Duitsland sloeg in het absolute slot nog toe en kaapte zo alsnog de zege weg.

Duitsland zinde op wraak na de 3-0 pandoering afgelopen oktober tegen Nederland in de Nations League, en dat lieten de manschappen van Joachim Löw al meteen merken. Na twee minuten knalde Serge Gnabry van dichtbij op doelman Jasper Cillessen, die terstond opgewarmd was. De bal kleefde aan Duitse voeten, hetgeen na een kwartier in het openingsdoelpunt van Leroy Sané uitmondde. Matthijs de Ligt gleed ongelukkig uit, waardoor Sané vrij kon aanleggen in de kleine rechthoek. Tien minuten later waagde Ryan Babel twee keer kort na elkaar zijn kans, maar telkens stond doelman Manuel Neuer in de weg. In de 34e minuut sneed Serge Gnabry naar binnen vanop rechts en krulde de 2-0 vanop de rand van de zestien enig mooi in de winkelhaak. En nog was de Duitse honger niet gestild: Thilo Kehrer en Sané stelden Cillessen nog op de proef, het rustsignaal kwam geen minuut te vroeg voor Oranje.

De Nederlanders kwamen met hernieuwde moed uit de kleedkamers: na amper drie minuten in de tweede helft kopte De Ligt de aansluitingstreffer voorbij Neuer, op voorzet van Memphis Depay. De troepen van Ronald Koeman namen de touwtjes in handen en drukten Duitsland terug op de eigen helft. Iets na het uur was het evenwicht helemaal hersteld toen Memphis Depay na wat geharrewar in de zestien een laag schotje in de hoek mikte. Nederland combineerde vlot en aasde op een derde treffer, maar die kwam er niet meer. In de 84e minuut tekende Gnabry met een zwak schotje voor de enige Duitse dreiging in de tweede helft tot dan toe. Maar met Duitsland ben je nooit klaar, en dat bleek ook deze match. In de 90e minuut vond Marco Reus de ongedekte Nico Schulz in de zestien, die de 2-3 eindstand laag in de hoek schoof en Nederland alsnog een kater bezorgde. Door de winst grijpt Duitsland meteen de tweede plaats in groep C, Nederland staat - met een match meer gespeeld - op plaats drie.

AFP
VI Images
VI Images
REUTERS
REUTERS
EPA
Photo News
EPA20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  De Duitsers hebben een geweldig jong middenveld. Ik heb genoten van hun geweldig positiespel. Dat er in de laatste minuten de winnende goal werd gemaakt door de Duitsers had ook aan de andere kant kunnen vallen. Ik vond het een leuke wedstrijd om naar te kijken, er was spanning er werd vaak zeer goed gevoetbald, en de score verloop was prima.

 • jacques weterings

  Ik zou toch wel liever 'n Nederland / België zien dan dit gebazel te lezen. Misschien komt dat nog ?

 • Roos Desreveaux

  Ik las ergens de titel 'duitsland volledig terug' in de krant hln. De 1ste helft was duitsland de betere ploeg maar babel liet 2 dotten van kansen liggen, de 2de helft was oranje verbluffend sterk, en duitsland keek er gewoon naar toe, oranje heeft de fout begaan door te twijfelen het laatste kwartier tusssen winnen of gelijkspel en zo maken die duitsers onverdiende nog de winnende goal.een match om van te snoepen vgl met cyprus-belgie

 • Dalisz Fara

  De Rode Duivels; wk van de middelmaat. Zodra er een tegenstander uit de top tien zich aandient ( Zwitserland bv) worden ze van het veld geblazen. En niemand in Nederland denkt dat Oranje wel even EK wordt. Die arrogantie hebben de Belgische supporters en pers zich namelijk inmiddels aangemeten. Gebaseerd op een derde, is dus niet! een eerste plek op het afgelopen wk.

 • Alysea Brabori

  Lucky reddingen ? Je ziet Neuer naar die bal kijken en gaan, tot 3x toe zelfs. Dit was vintage Neuer, perfecte positie in doel. Ik snap dat het moeilijk is dat niveau te begrijpen Roger maar doe zulke dingen niet af als lucky. Lucky is dat de bal elke keer op hem wordt geknald zonder dat hij wist waar de bal was ... Niet het geval