Wilmots bevestigt: Chadli vervangt Fellaini op middenveld

PHOTO_NEWS
Nacer Chadli neemt morgenavond tegen Wales op het middenveld de plaats in van de geblesseerde Marouane Fellaini. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots bevestigd op een persconferentie in Cardiff. Ook Kevin De Bruyne komt in de basiself, ten nadele van Dries Mertens, die tegen Frankrijk nog aan de aftrap stond.

Voor Nacer Chadli wordt het de eerste basisplaats in meer dan een halfjaar bij de nationale ploeg. De laatste keer dat hij aan de aftrap verscheen, speelden de Rode Duivels ook tegen Wales. Op 16 november geraakten ze in Brussel niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Chadli werd toen door Wilmots na 62 minuten naar de kant gehaald om met Christian Benteke een extra aanvaller tussen de lijnen te brengen, in de hoop de wedstrijd alsnog open te breken. Ook de herstelde Kevin De Bruyne, Speler van het Jaar in Duitsland, maakt vrijdag zijn opwachting in de basis. De speler van Wolfsburg krijgt zijn bij de Rode Duivels vertrouwde positie op rechts.

Marouane Fellaini viel woensdag uit nadat een scan had aangetoond dat er een stressreactie aan het bekken was opgetreden. 'Big Fella', met veertien doelpunten de meest productieve Duivel in de selectie, is al een tijdje op de sukkel met zijn adductoren. De pijn kwam opnieuw op in de slotfase van het oefenduel van zondag tegen Frankrijk. Dinsdag moest de 27-jarige middenvelder van Manchester United de training van de Rode Duivels laten schieten. Woensdag begon hij aan de opwarming, maar al snel voelde hij iets.