Wie volgt helderziende octopus Paul op?

REUTERS
Het was te verwachten na de merkwaardige prestaties van octopus Paul op het WK van 2010. Ook het komende EK moet een helderziende mascotte uit het dierenrijk krijgen. Olifanten, een andere octopus en zelfs een lama dingen mee naar het kroontje. Maar wie pronostikeert straks het best?
1. Duitse otter
EPA

We beginnen alweer in Duitsland, het land waar de gekte rond octopus Paul begon. Het dier was de Duitsers twee jaar geleden heel gunstig gezind tot het in de halve finale plots voor de uiteindelijke wereldkampioen Spanje koos. Vandaar misschien dat ze voor het komende EK voor een otter gekozen hebben. De otter heeft zijn oog alvast op Duitsland laten vallen voor de eerste partij van de Mannschaft tegen Portugal.

2. Nelly de olifant
EPA

In Hodenhagen, ook in Duitsland, gaat Nelly de olifant akkoord met haar collega de otter. Dat doet ze door de bal in het Portugese doel te droppen. Daar zou hij voor de Duitsers over enkele dagen ook moeten belanden.

3. Paulo de Portugese octopus
EPA

De Portugezen houden liever vast aan de traditie en hebben dit keer zelf een octopus. Paulo moet de opvolger van Paul worden. Maar helaas voor Portugal koos ook Paulo resoluut voor een Duitse overwinning.

4. Olifant Citta speelt thuis
EPA

Gastland Polen heeft eveneens een helderziend dier. Citta de olifant gaf haar oordeel over de openingswedstrijd van het EK en koos voor een overwinning van haar thuisland tegen Griekenland.

5. Funtik, het Oekraïense varken
REUTERS

Ook het andere gastland, Oekraïne, mag niet ontbreken. Ze kozen voor Funtik het varken. Hij heeft voorlopig nog niets bewezen en dus zijn we benieuwd naar zijn eerste pronostiek. Misschien heeft hij wel een zwak voor de Duitsers, want zij hebben Bastian Schweinsteiger in de rangen.

6. Duitse koe beter dan olifant?
AFP

Terug naar Duitsland, waar een boer uit Deggendorf gelooft dat zijn koe Yvonne het beter zal doen dan de olifant hierboven. Het wordt een beestenboel bij onze Duitse vrienden.

7. Lama ster van Champions League
UNKNOWN

Maar de enige die zich favoriet mag noemen, is misschien wel Nicholas de lama uit het Britse East Sussex. Hij voorspelde al dat Chelsea de Champions League zou winnen en begint dus met een 'winning streak' aan het EK.