Wales met vertrouwen tegen België: "Gedroomd van hier te staan"

"Hiervoor doen we het allemaal", vertelde de Welshe bondscoach Chris Coleman daags voor de wedstrijd in Cardiff, waar de leidersplaats in de EK-kwalificatiegroep op het spel staat. Bovendien zet de eventuele winnaar van het duel een belangrijke stap richting EK Frankrijk.

Wales was er in het verleden nog maar één keer bij op een eindronde van een groot toernooi - in 1958 mochten ze deelnemen aan het WK in Zweden - en dus hunkert de hele natie naar deelname aan het EK. "We mogen spelen voor een vol huis tegen een sterk team, dit is wat we altijd al gewild hebben. We hebben gedroomd van hier te staan en genieten er nu van. Bovendien kan je van zo'n wedstrijden alleen maar sterker worden", aldus Coleman.

Bulkt van talent
De Welshe bondscoach kan vrijdag niet rekenen op verdediger Paul Dummett (Newcastle United), in de heenwedstrijd eind vorig jaar in Brussel negentig minuten op de bank. Zijn collega Marc Wilmots moet het in Cardiff zonder sterkhouder en topschutter Marouane Fellaini (heupblessure) zien te rooien, maar volgens de Welshe aanvoerder Ashley Williams maakt het voor de Belgen niet veel uit of zij één of meerdere spelers missen. "Ze vervangen hem gewoon door een andere kwaliteitsvolle speler, hun kern is sterk genoeg in de breedte. België bulkt van het talent, vooral in aanvallend opzicht. Ze hebben gevaarlijke spelers, ze zijn snel en fysiek sterk", besloot Williams.

Voor de spelers van beide teams is het de laatste wedstrijd van het seizoen. De zevende speeldag in groep B wordt op donderdag 3 september afgewerkt. Dan zakt Bosnië-Herzegovina naar het Koning Boudewijnstadion af, terwijl Wales op bezoek gaat in Cyprus.Video