Twaalf Belgische bedrijven vertegenwoordigd op EK Frankrijk

afp
Ons land is tijdens het komende Europees Kampioenschap Voetbal in Frankrijk niet alleen vertegenwoordigd door onze Duivels, maar ook door twaalf bedrijven, zo laat technologiefederatie Agoria weten. Het gaat om Deltacast, Desso, EVS, NEP Belgium, PRG, Saey, Simplex Arena, Stageco, Super Color, Tractebel, WNM en Wollux.

De bedrijven zijn zowel betrokken bij het ontwerpen van nieuwe stadions, het verbouwen van bestaande stadions of de inrichting van fanzones. "Ons land scoort internationaal met zijn sporttechnologie en is een echte vaste waarde op internationale sportevents", zegt Agoria.

De sectorfederatie heeft de voorbije jaren verschillende missies naar Franse steden georganiseerd, en heeft ook verschillende infosessies voor Belgische bedrijven georganiseerd.

Concreet was Tractebel bijvoorbeeld betrokken bij de technische revisie van de stadions in Lyon en Nice; terwijl Simplex Arena zitjes mocht leveren voor de stadions van Toulouse en Parijs. Het bedrijf Desso mocht in dat laatste stadion, waar de EK-finale zal worden gespeeld, het hybride grasveld aanleggen. De bedrijven EVS, Deltacast, WNM en NEP Belgium leveren dan weer diensten voor de tv-uitzendingen, een domein waar de Belgen over veel knowhow beschikken. Zo is NEP Belgium ter plaatse met 4 grote regiewagens, een 100-tal camera's en een crew van ongeveer 55 mensen.