Tot 600.000 euro boete voor wie merknaam Rode Duivels 'misbruikt'? Daar heeft deze man wat op gevonden

Wie zonder toestemming de merknaam 'Rode Duivels' gebruikt op bijvoorbeeld een affiche, riskeert zoals eerder gemeld een (astronomische) boete van 3.000 euro tot 600.000 euro. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor foto's, tekeningen of logo's waarop de Rode Duivels worden afgebeeld. Grafisch ontwerper Chiel Van Hoeij heeft daar iets op gevonden. De Antwerpenaar ontwierp een alternatief logo en riep iedereen die het komende EK een evenement organiseert, op om reclame te maken voor de 'Rode Duiven'.
Photo News

Ingewikkeld reglement
In tegenstelling tot de term 'Rode Duivels', is het woord 'duivels' dan weer niét beschermd. Al moet je zelfs dan nog opletten, want het reglement is ongelooflijk ingewikkeld. "Een rode T-shirt met het woord duivels, dat is twijfelachtig. In zulke gevallen is het beter om contact met ons op te nemen om problemen te vermijden", zegt Pierre Cornez, woordvoerder van de Belgische voetbalbond. Wie twijfelt, kan de dienst marketing van de voetbalbond contacteren via de website belgianfootball.be.

15 bedrijven betrapt
De Federale Overheidsdienst Economie heeft dit jaar al minstens 15 bedrijven betrapt die die regels niet respecteerden - telkens na een klacht van de Belgische voetbalbond. Verenigingen, bedrijven of cafés die reclame maken voor hun EK-evenement, gebruiken het embleem van de voetbalbond, het drietandlogo en zelfs foto's van de spelers. En dat kan hen dus véél geld kosten.

Photo NewsReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels