Standard-verdediger krijgt rood voor bikkelharde tackle, aanzienlijke schade bij Russisch ‘slachtoffer’

Links: de tackle van Laifis, rechts: de schade bij Petrov.
UEFA, RV Links: de tackle van Laifis, rechts: de schade bij Petrov.

In de EK-kwalificatiegroep van de Rode Duivels heeft Rusland uitgehaald op het veld van Cyrpus. De Russen wonnen met 0-5. Standard-verdediger Kostas Laifis was de antiheld bij de thuisploeg. Laifis werd in minuut 28 van het veld gestuurd voor een bikkelharde overtreding. De centrale verdediger ging vol met de voet vooruit door op Sergei Petrov, die enkele minuten later ook naar de kant moest.

Op het moment van de tackle van Laifis leidde Rusland al met 0-2, na goals van Cheryshev en Ozdoev. Na de pauze diepten Dzyuba, Golovin en Cheryshev de score nog uit. Door de zege zijn de Russen als derde land, na België en Italië, geplaatst voor Euro 2020. Nog in Groep I walste Schotland met 6-0 over San Marino. McGinn (12, 27, 45+1.) lukte een zuivere hattrick, de andere doelpuntenmakers waren Shankland (65.), Findlay (67.) en Armstrong (87.).
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Wulf

  Veel zwaarder bestraffen (lange schorsingen en zware boetes) is de enige manier om dergelijke brutaliteiten te voorkomen.

 • jean-pierre rejek

  Laat die speler miljoenen betalen en schorsen zodat de volgende speler nadenkt want dat is geen voetbal meer .

 • Peter Dermaut

  Bij het lezen vd titel wist ik al dat het Laifis was... Heeft Diatta in de supercup ook eens voor een half seizoen vh veld getrapt

 • pol van de velde

  Tegenwoordig is voetbal meer een worstelkamp met getrek aan shirts, heupworpen, boksen en kopstoten geven. En als ze naar doel sjotten is het 8 van de 10 keer ernaast of erover. Voetbal, een feest......

 • Jules Steenwinckel

  Die speler heeft het voorbeeld gehad , enkele jaren terug (ook standaard speler)