Spanje zonder Sergio Ramos, Podolski out bij Duitsland

Sergio Ramos heeft nog steeds last van een schouderblessure.
EPA Sergio Ramos heeft nog steeds last van een schouderblessure.
Spanje kan in de resterende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Luxemburg (vrijdag) en Oekraïne (maandag) geen beroep doen op Sergio Ramos. De verdediger van Real Madrid heeft nog steeds last van een schouderblessure en wordt in de selectie vervangen door zijn ploegmakker Nacho.

Eerder meldden Bruno Soriano, Daniel Carvajal en Inigo Martinez zich al af bij de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque, die de titelverdediger probleemloos naar het volgende EK lijkt te loodsen. 'La Roja' staat met 21 punten aan de leiding in groep C en is bij winst tegen Luxemburg meteen zeker van kwalificatie.

Ook Duitsland is bijna zeker van EK-deelname. De regerende wereldkampioen heeft donderdag aan een gelijkspel tegen Ierland genoeg voor een ticket voor de eindronde volgend jaar in Frankrijk. De Duitsers moeten het in Dublin wel zonder Lukas Podolski stellen. De aanvaller van het Turkse Galatasaray, waar hij ploegmaat is van Rode Duivel Jason Denayer, heeft te veel last van een enkelblessure. Ook de interland van zondag tegen Georgië komt te vroeg voor Podolski.