Ronaldo loodst Portugal met hattrick (inclusief pareltje) langs Armenië: 2-3


All Goals | Armenia 2-3 Portugal 13.06.2015 HD par EuropeanLeagueLiveGoal
In groep I heeft Portugal een stap gezet richting kwalificatie voor het EK voetbal dat volgend jaar in Frankrijk plaatsvindt. Cristiano Ronaldo was de grote man bij de Portugezen. Hij wiste met een hattrick, waarvan de derde een echte parel was (zie onderaan), de openingstreffer van Pizzelli uit. Nadien liep Tiago tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aan en kon Mkoyan nog milderen tot 2-3. Dankzij de zege verstevigt Portugal zijn leiderspositie. Het heeft vijf punten meer dan Denemarken en Albanië. Beide landen hebben wel een match minder gespeeld.

De wedstrijd tussen Armenië en Portugal had ook een Belgisch tintje, want Serge Gumienny was de scheidsrechter van dienst. De Portugezen waren in de beginfase niet bij de les en dat werd na veertien minuten pijnlijk geïllustreerd door Rui Patrício. De doelman liet zich verrassen door een vrije trap van Pizzelli, die schoot het leer vanop zo'n 30 meter kurkdroog binnen. Net voor het halfuur ging Moutinho over het been van Mkhitaryan en Gumienny legde de bal op de stip. Een kolfje naar de hand van Cristiano Ronaldo, die Portugal zo weer op gelijke hoogte bracht.

Na de rust zette Portugal de scheve situatie helemaal recht, daar zorgde Ronaldo zelfs in zijn eentje voor. Eerst tikte hij een verloren gewaande bal langs de verraste Berezovski en drie minuten later maakte hij zijn hattrick compleet door de bal heerlijk mooi in de kruising te knallen. De superster van Real zit nu aan 55 goals in 120 interlands, bovendien sluit hij het siezoen 2014-2015 af met 66 doelpunten in 60 wedstrijden. De Portugezen moesten niet veel later met tien verder toen Tiago een tweede gele kaart kreeg van Gumienny. Met een man meer op het veld slaagde Armenië erin de aansluitingstreffer te maken. Rui Patrício duwde de bal domweg in de voeten van Mkoyan en die nam het geschenk met beide handen aan.

De Portugezen hielden echter stand - zij het met dichtgeknepen billen - en verstevigen hun leiderspositie in groep I. Ronaldo en co. hebben nu twaalf punten uit vijf matchen, dat zijn er vijf meer dan Denemarken en Albanië. De Denen spelen om 20u45 nog tegen Servië.

EPA
REUTERS
REUTERS
AFP