Reservespelers kregen toestemming om op vakantie te gaan

instagram kevin mirallas
De zes spelers (Matz Sels, Laurens De Bock, Guillaume Gillet, Nacer Chadli, Thorgan Hazard en Kevin Mirallas) die momenteel stand-by staan bij de Rode Duivels, "hebben de toestemming om op vakantie te gaan, maar moeten wel een individueel programma afwerken". Dat bevestigde fysiektrainer Mario Innaurato dinsdag tijdens een persmoment in het Zwitserse Lausanne.

Eerder was uit foto's die gepost werden op sociale media gebleken dat sommige spelers al voor warmere oorden gekozen hadden. "Ik heb meermaals contact met onze spelers. Zij hebben een individueel programma gekregen, met daarin vier tot tien oefensessies. Daarnaast oefenen zij ook verder op blessurepreventie. Ik probeer iedereen tot 31 mei (dan moet de definitieve selectie van 23 spelers aan de UEFA overgemaakt worden) stand-by te houden. Andere landen hebben voor een grotere voorselectie van bijvoorbeeld 30 spelers gekozen, maar wij werken met een reservelijst. Dat heeft de bondscoach zo beslist", bekende Innaurato.

Aanvankelijk was Laurent Ciman de zevende speler op de reservelijst, maar de verdediger van Montréal Impact werd alsnog bij de selectie gehaald na de blessure van Bjorn Engels en de vraagtekens bij onder meer Nicolas Lombaerts. "Ik probeer iedereen topfit te houden. Voetbal is een contactsport en bovendien zijn we aan het einde van het seizoen aanbeland, blessures behoren dus tot de mogelijkheden. Twee jaar geleden in Brazilië hebben we gezien dat we iedereen nodig hebben."