Portugal vernedert Duitsland op EK U21: 5-0!

Barça-doelman Marc-Andre Ter Stegen moest zich vijf keer omdraaien.
EPA Barça-doelman Marc-Andre Ter Stegen moest zich vijf keer omdraaien.

Portugal heeft in de halve finale op het EK U21 in het Tsjechische Olomouc met vernederende cijfers Duitsland geklopt. Barça-doelman Marc-Andre Ter Stegen incasseerde in het Anderstadion liefst vijf doelpunten. Bernardo Silva (25'), Pereira Ricardo (33'), Ivan Cavaleiro (45'), Joao Mario (46') en invaller Ricardo Horta (71') zorgden voor een forfaitscore tegen het Duitse team, dat gecoacht wordt door ex-Standard-spits Horst Hrubesch.

Dankzij de zege stoot Portugal door naar zijn tweede EK-finale ooit. Daarin neemt de beloftenploeg van de 'Seleção das Quinas' het op tegen Zweden, dat in de andere halve finale met 1-4 te sterk was voor Denemarken. John Guidetti opende na 23 minuten via een penalty de score. Drie minuten later verdubbelde Simon Tibbling de voorsprong. Na de pauze kwam Denemarken via een treffer van Uffe Bech weer in de wedstrijd, maar kapitein Oscar Hiljemark drukte de Deense hoop de kop in. Invaller Robin Quaison maakte diep in de blessuretijd nog de 1-4.

Dinsdagavond strijden Portugal en Zweden in Praag voor de Europese titel. Ook in de groepsfase gaven ze elkaar al partij. Het werd toen 1-1.

Horst Hrubesch.
GETTY Horst Hrubesch.
EPA