Platini dient De Bruyne van antwoord: “Dat hij gaat klagen bij de politici van zijn land”

Michel Platini heeft Kevin De Bruyne van repliek gediend. De Bruyne was eerder deze maand niet te spreken over de EK-loting, zo gaf hij aan na de laatste EK-kwalificatiematch tegen Cyprus. “Dat hij gaat klagen bij de politici van zijn land”, antwoordt de Platini nu in een interview met de Franse sportkrant L’Équipe.

“Een schande” noemde Kevin De Bruyne het feit dat de Rode Duivels al voor de EK-loting voor 90 procent wisten hoe hun groepsfase eruit zou zien. “Voor mij voelt dat als competitievervalsing. Voetbal is meer en meer een business geworden”, klonk het onder meer bij de spelmaker (zie video boven). Die woorden kwamen intussen ook ex-UEFA-voorzitter Michel Platini ter ore en de Fransman dient De Bruyne nu van antwoord.

Platini was voorzitter van de Europese voetbalbond op het moment dat het concept van EURO 2020 werd vastgelegd. Vandaar dat de ex-speler van onder meer Saint-Étienne en Juventus zich (deels) aangesproken voelt. “Ik sta mee aan de basis van het concept van EURO 2020 (dat in twaalf verschillende landen gespeeld wordt, red.)”, bevestigt Platini. 

“Ik heb onder meer mee de speelsteden gekozen, maar met de loting heb ik niets te maken”, zegt de Fransman. “Als de Belgen thuis hadden wilden spelen, hoefden ze alleen maar hun nieuwe stadion op tijd te bouwen. Brussel zou vier wedstrijden gekregen hebben, waaronder een achtste finale, maar omdat hun stadion er niet is gekomen, verhuisden de matchen naar Londen. Dat De Bruyne dus maar gaat klagen bij de politici van zijn land.”

Platini was behalve UEFA-baas ook jarenlang vice-voorzitter van de FIFA. In 2015 werd de Fransman door de ethische commissie van de Wereldvoetbalbond voor acht jaar geschorst werd omdat hij in 2011 een dubieus bedrag van 1,8 miljoen euro van toenmalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter had ontvangen. Na diverse beroepszaken werd zijn schorsing teruggebracht naar vier jaar. Volgens de drievoudige Gouden Bal ging het om achterstallig loon dat hij nog moest ontvangen voor zijn werk bij de FIFA tussen 1998 en 2002.

De Bruyne en Platini.
VTM/Photo News De Bruyne en Platini.81 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Janssens

  Trouwens men moet zelf de aandacht niet afleiden. Waarom zegt De Bruyne dat wanneer je wint tegen Rusland, je in de groepsfase allicht tegen hen uitkomt denkt men? Hoe komt dat dan denkt men? Net omdat er in België geen thuiswedstrijden zullen gespeeld worden. Dus Marnix Malone&Co slaap rustig verder.

 • Dave Janssens

  Platini heeft nochtans 100% gelijk hoor. Een reeks politici hebben er bewust alles aan gedaan dat België geen thuiswedstrijden zou kunnen spelen. Het interesseert me weinig wat het vB/n-va internet legertje daar op dit forum over komt raaskallen, wanneer zelfs een blinde kan zien waar het schoentje wringt.

 • Desire Staut

  Platini heeft gelijk onze regeringen laten gewoon alles op zijn beloop.

 • Patrick Arnout

  Wedden dat er in Antwerpen wel een groot stadion zal komen? Zo groot dat er internationale wedstrijden zullen kunnen gespeeld worden. En daar zal een, in werkelijkheid, onbestaande weg niet gebruikt worden als excuus om de boel tegen te houden.

 • Hans Willems

  Rik Hofman, Frankrijk heeft wel een nationaal stadion. Stade de France namelijk. PSG speelt in het Parc des princes.