Perisic: "Maar weinigen kunnen dit Spanje nederlaag toedienen"

AP
Ivan Perisic kroonde zich met een assist en een late treffer tot dé kwelduivel van Spanje. De Kroaat trapte zijn land naar groepswinst en zadelde de tweevoudige titelverdediger op met een erg lastige affiche in de achtste finales. La Roja moet immers de wei in tegen Italië in een heruitgave van de finale van 2012.

"Ik voel me trots", liet de oud-Bruggeling optekenen na zijn glansprestatie in het Stade de Bordeaux. "Ik denk dat er maar weinig ploegen in staat zijn Spanje een nederlaag toe te dienen."

Zijn ploegmaat Ivan Rakitic vulde aan. "We hebben vanavond wellicht tegen het beste nationale elftal van de wereld gespeeld. We hebben alles gegeven en hard gestreden. Deze overwinning is verdiend. Onze prestatie was af. Nu willen we op de ingeslagen weg verdergaan", aldus de middenvelder van FC Barcelona.

Sergio Ramos had minder reden tot vieren. De Spaanse captain ging met zijn team onderuit en had daar zelf ook schuld aan. In de tweede helft miste de centrale verdediger van Real Madrid immers een strafschop, waarna de withemden nog het deksel op de neus kregen.

"We moeten lessen trekken uit wat vandaag is gebeurd", reageerde Ramos. "Elke fout wordt afgestraft. Het was een vreemde wedstrijd. We kregen verschillende kansen om het af te maken maar lieten het liggen. Zoals mijn penalty. Maar ik mis wel liever een strafschop in de groepsfase dan tijdens een halve finale."

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque had een "evenwichtige" wedstrijd gezien. "We hadden min of meer de controle over de match. Het was een evenwichtige wedstrijd maar we verliezen vandaag na een fout van ons op het moment dat zij een tegenval opzetten. We wilden eerste in onze groep eindigen, maar dat gaat niet door. Nu moeten we ons hierover zetten en vooruitkijken. We zijn niet uitgeschakeld, we zitten nog altijd in het toernooi. De tegenstand kondigt zich nu misschien wat moeilijker aan maar in dit stadium van de competitie zijn er alleen maar lastige opponenten."