Oranje kent zorgeloze avond in Estland, Duitsland herstelt van opdoffer na gepassioneerde match

Photo News
Nederland deed na de spektakelmatch tegen Duitsland van afgelopen vrijdag wat het moest doen in Estland: winnen. Babel (2x), Memphis en Wijnaldum bezorgden Oranje een eenvoudige zege. ‘Die Mannschaft’ herstelde dan weer van de opdoffer, na een 0-2-overwinning in Noord-Ierland springen de troepen van Joachim Löw naar de kop in poule C. 

Na de 2-4-winst tegen Duitsland blaakte Oranje van vertrouwen. Estland, het nummer 100 van de wereld en nog geen punt gesprokkeld in groep C, mocht op papier dan ook geen enkel probleem vormen. Om het Estse plannetje - verdedigen was de prioriteit nummer één - snel te ontregelen, was een snelle goal dus welkom. Ryan Babel had dat begrepen, op het kwartier tikte de spits van Galatasaray een uitstekende lage voorzet van Blind binnen. Het moeilijkste was achter de rug. Wijnaldum vond nadien tweemaal een prima keepende Lepmets op z’n weg, ook Babel en Memphis stuitten vervolgens op de goalie. En Estland? Dat kwam er sporadisch eens uit, maar Van Dijk en co. hadden alles stevig onder controle. Ook belangrijk: in het duel tussen Noord-Ierland en Duitsland stond het halfweg nog 0-0. Virtueel kropen de troepen van Koeman zo wat dichter bij de top twee. 

Zaak was om snel die tweede treffer te maken, en die kwam meteen na rust. En alweer was het Babel die het vreugdegebaar maakte. Babel kopte op aangeven van Memphis zijn tweede van de avond binnen. Op rozen, heet zoiets. Tegelijkertijd klom Duitsland wel op voorsprong tegen Noord-Ierland: linksachter Halstenberg kreeg Windsor Park stil met een heerlijke volley. Niet dat de energieke Noord-Ieren werden overrompeld, in een gepassioneerde match vol inzet kwam Duitsland enkele keren goed weg, al mocht ‘Die Mannschaft’ ook klagen dat de referee tweemaal geen hands in de zestien zag. Het protest was meer dan terecht, een VAR was er niet.  

In Tallinn was de wedstrijd al lang gespeeld. Voor Oranje hoefde het niet meer, de thuisploeg kon niet beter. Zeker nadat Memphis vanop het randje van de zestien de derde treffer binnenschoot. Boeken dicht. Tekenend: In zijn eerste 25 interlands zorgde Depay voor 3 goals en 4 assists. In zijn laatste 25 voor 14 treffers en 14 assists. Wijnaldum zorgde in het slot nog voor de 0-4-cijfers. Opdracht makkelijk volbracht. 

In Belfast viel er eveneens nog een late goal. Talent Kai Havertz kopte eerst nog naast, maar Gnabry zorgde in blessuretijd voor de 0-2-eindstand. Een simpele maar broodnodige triomf voor Duitsland dus, dat nu wel aan kop komt in groep C. De Duitsers hebben evenveel punten (12) als Noord-Ierland, maar pakken de leiding op doelpuntensaldo. Nederland volgt als derde met negen stuks en een match minder.

Photo News
ANP
ANP11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dalisz Fara

  Willem Kempenaers ik zou mijn toon wat matigen. Oranje versloeg het afgelopen jaar Portugal, Frankrijk!, en twee keer Duitsland. De RD daarentegen namen het op tegen San Marino, Schotland en nog zo wat b - landen. Speel eerst eens tegen een echte tegenstander aldoor u deze onzin uitkraamt. Dit is mijn vijfde bericht. Vier keer niet geplaatst. Schijnbaar mag de kritiek op de RD maar tot op zekere hoogte gegeven worden.

 • rudy vanremoortele

  Oranje wordt Europees kampioen

 • Lucas Bovens

  België is 12 jaar afwezig geweest op EK's en WK's, een eeuwigheid in voetbaltermen gesproken. En dat scenario ligt weer in het verschiet als Hazard, De Bruyne en co hun kicks aan de wilgen hangen.

 • Willem Leeuw

  Willem Kempenaars, Nederland heeft wel dit jaar Nations League finale gespeeld. Waar waren de rode duivels toen? Hopelijk gaan beide landen naar EK, wat bijna zeker is

 • patrick isenborghs

  Willem Kempenaers zou maar niet te hoog van uwe toren blazen man , bid maar dat kevin en eden nog lang top zijn want anders zou het licht eens rap kunnen uitgaan