Op 19 september duidelijkheid over EK-kandidatuur Brussel

BELGA
Op 19 september 2014 zal de UEFA in Genève bekendmaken welke steden de wedstrijden van het EK 2020 zullen mogen huisvesten. Dat heeft de UEFA bekendgemaakt in Turijn, aan de vooravond van de Europa Leaguefinale in het Juventus Stadium.

De Raad van Bestuur van de UEFA heeft ook een werkgroep op poten gezet die Europa in zes tot acht regio's moet verdelen. Elke regio zal ongeveer evenveel wedstrijden ontvangen.

19 stadions over heel Europa zijn kandidaat voor 13 wedstrijdloten. Het eerste lot omvat de finale en halve finales. Daarvoor zijn enkel het Engelse Wembley Stadium (Londen) en de Duitse Allianz Arena (München) kandidaat.

Over heel Europa
Vier stadions zullen gekozen worden om een kwartfinale te huisvesten, alsook enkele poulematchen (loten 2 tot 5). In een derde fase zullen de stadions voor achtste finales plus poulewedstrijden aangeduid worden. Deze mogen niet uit de zones komen die al wedstrijden uit de vorige loten ontvingen. De vierde en laatste stap wordt dan de toewijzing van achtste finales en poulewedstrijden aan de "al bediende zones".

"Waarom we zo'n ingewikkeld systeem gebruiken? Om ervoor te zorgen dat iedereen in Europa de kans krijgt om kandidaat te zijn", zei Gianni Infantino, secretaris-generaal van de UEFA. "Dit EK moet over heel Europa gespeeld worden."