Martínez herhaalt dat hij voor EK duidelijkheid wil over toekomst: “Dat is voor iedereen het beste”

Waar ligt de toekomst van Roberto Martínez na EURO 2020? VTM-analist Gilles De Bilde stelde de Spanjaard de vraag na de EK-loting in Boekarest. “Ik heb altijd gezegd dat de situatie van een coach iets voor de achtergrond is”, aldus Martínez. “Ik weet zeker dat er wel gesproken zal worden met de voetbalbond. Uit die gesprekken zal dan blijken wat het beste is voor de toekomst van het Belgisch voetbal.”

Martínez geeft aan dat hij het belangrijk vindt om voor aanvang van het EK duidelijkheid te hebben. “Ik zou dit soort van vragen niet voortdurend voorgeschoteld willen krijgen tijdens het toernooi”, aldus de Spanjaard. “Twee jaar geleden, voor het WK, hadden we de knoop ook voor het toernooi doorgehakt en dat vind ik ook voor iedereen het beste.”

Martínez geeft voorts ook aan dat hij zich ooit nog een club ziet trainen. “Ik ben nu op een zeer goede plek”, aldus de bondscoach. “Op dit moment ben ik zeer gelukkig met wat ik doe. Maar ik ben nog altijd een jonge trainer en op een dag zal ik weer aan het roer staan bij een club.”

Roberto Martínez.
AFP Roberto Martínez.