Koeman noemt Duivels als EK-favoriet: "Moet voor de Belgen nu echt gebeuren met deze lichting"

EPA
Na het missen van het EK 2016 en het WK 2018 neemt Nederland volgend jaar weer deel aan het EK. Bondscoach Ronald Koeman gaat het toernooi met vertrouwen tegemoet, maar ziet Oranje niet als favoriet. "Als ik een favoriet moet noemen, dan is het België", zegt Koeman in Voetbal International.

Koeman is ervan overtuigd dat veel landen kunnen meedingen om de Europese titel. "Ik denk dat het redelijk breed is wie er tot de favorieten behoort", legt de 56-jarige bondscoach uit. "Duitsland, Engeland, Spanje, Frankrijk..., Portugal komt altijd ver. Kroatië is een vechtploeg, altijd goed op toernooien. Als ik een favoriet moet noemen, dan is het België. Dat heeft een streepje voor, het moet voor de Belgen nu echt gebeuren met deze lichting. En ze hebben de ervaring van toernooien, wij nog niet."

Nederland zit bij zijn terugkeer op een groot toernooi in een poule met Oekraïne, Oostenrijk en een nog te bepalen vierde land. Oranje speelt zijn drie groepswedstrijden in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA.

"We hebben meteen drie thuiswedstrijden, dat is geweldig natuurlijk", aldus Koeman. "Op het EK zijn we voor niemand bang. We hebben bewezen dat we van iedereen kunnen winnen en moeten vooral naar onszelf kijken. Ik denk niet dat ploegen graag tegen ons komen te spelen. Toernooi-ervaring hebben we met deze groep nauwelijks, dus ik denk dat we nog niet op ons best zijn. Dit team ontwikkelt zich wel razendsnel en ik zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. Laten we hopen dat het optimaal is voor de zomer en daarna worden we alleen maar beter richting het WK van 2022.”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • frank lukas

  martinez zijn spelletje is straks uit - heeft nooit prijzen gepakt - ik zie de belgen alvast verliezen tegen nederland

 • Johan Billiet

  Klinkt al beter dan Martinez zijn eeuwig weifelend gewauwel, ook tegen ploegen die in de FIFA-ranking honderdste of slechter zijn gerangschikt.. Hopelijk krijgt die snel een lucratief aanbod uit de PL of de Spaanse liga dat hij niet kan afslaan..

 • Jacques Delalieux

  Wat ze tot nu toe lieten zien tegen "tweederangsploegen", was niet overtuigend. Laat ze eens tegen sterke ploegen spelen, dan weten we hoe ver ze staan. Ik vrees dat het dan niet vet wordt.

 • Jean Emare

  Tzal weer niks worden.. en de Fransen pakken het again op een diefje.

 • eric debanne

  Fijne woorden maar dit is alleen theorie Op papier ... Er zijn meer dan een favoriete ploeg ! Het geluk de vorm van de dag het arbitrage zelfs het weer kan een enorm verschil maken ...