Hongaarse nationale ploeg getroffen door tragedie uren voor barrages

Marton Fulop was 24-voudig Hongaars international. Hier gaf Dirk Kuijt (niet op de foto) hem het nakijken tegen Nederland
REUTERS Marton Fulop was 24-voudig Hongaars international. Hier gaf Dirk Kuijt (niet op de foto) hem het nakijken tegen Nederland
Een paar uur voor de belangrijke EK-barragematch in en tegen Noorwegen is de Hongaarse nationale ploeg opgeschrikt door een tragedie. Gewezen international Marton Fulop, ex-doelman van onder meer Tottenham, Manchester City en Sunderland, heeft de strijd met kanker verloren. Hij was 32.

Fulop, 24-voudig international, keepte het grootste deel van zijn carrière in Engeland. Tussen 2004 en 2012 kwam hij achtereenvolgens uit voor Tottenham, Sunderland, Manchester City en Ipswich. Tussendoor stond hij ook op de loonlijst van Stoke City, Leicester, Chesterfield en Coventry. Zijn laatste club in Engeland was West Bromwich Albion, net voor Romelu Lukaku er neerstreek.

Tumor in de arm
Nadien ging het bergaf en na een korte passage bij het Griekse Asteras Tripoli, kondigde Fulop aan dat hij kanker had. In juni 2013 werd een tumor uit zijn arm verwijderd. De doelman had goede hoop op volledig herstel, maar herviel en overleed vanochtend.

EK-barrages
Een ferme mokerslag op een cruciale dag voor het Hongaarse voetbal. Vanavond treft Hongarije, met ex-Anderlechtspeler Roland Juhasz in de rangen, Noorwegen in de heenmatch van de EK-barrages. De laatste deelname van het land aan een Europees kampioenschap dateert van 1972, liefst 44 jaar geleden.

Op social media wemelt het van de steunbetuigingen:

AFP
AFP


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00